Toont alle 6 resultaten

1. Wat is tempeh en waar is het geschikt voor

Om te begrijpen waar dit product voor geschikt is moeten we eerst antwoord vinden op de vraag wat is tempeh? Je zal het vast wel eens zijn tegengekomen in de supermarkt bij de vleesvervangers in de buurt. Maar wat is het nou exact? Tempeh is net zoals tofu gefabriceerd van soja(bonen). Wat is tempeh zonder eiwitten? nou eigenlijk bar weinig. Het hoofbestanddeel bestaat uit eiwitten. In de volksmond ook wel een eiwittenbom genoemd. Past dus perfect in een healthy lifestyle. Je kan het op veel manieren bereiden. Toch is een bereiding met een krokant korstje wel één van de smakelijkste.

1.1 Is tempeh gezond?

Wat is tempeh naast het feit dat het erg eiwitrijk is? Je zal er niet direct bij hebben stilgestaan maar het heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Daarnaast zit er zeer veel mangaan en in koper. Wat is tempeh voor medicijn? Naast het feit dat het een geweldige vleesvervanger is het voor diabetespatiënten tevens een medicijn. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat het kanker kan voorkomen. Er zijn verschillende onderzoekers die stellen dat de grote hoeveelheid tempeh die genuttigd wordt in Indonesië dé reden is van het feit dat er veel minder kankergevallen geconstateerd worden.

2. Wat is de goedkoopste tempeh

Wat is tempeh eerder, duur of goedkoop? Je verwacht het misschien niet maar het is over het algemeen ook nog eens erg goedkoop. Het is al verkrijgbaar voor €1,39 als eigen huismerk bij de albert heijn. Dit is dan wel een naturel variant. Oftewel lekker basic. Wat is tempeh als je het niet marineert? Daar kunnen we vrij kort over zijn dan is het buitengewoon saai van smaak. Daarom is het ook verkrijgbaar in de al gemarineerde vorm. Dat zie je ook terug in de prijs. Deze variant in bijvoorbeeld bij de plus te koop voor €3,20.

2.1 Top 2 lekkerste tempeh recepten

Ja, je bent nu natuurlijk helemaal enthousiast over en wil het liefst vandaag nog losgaan in de keuken. Maar wat is deze eiwitbom zonder een goed recept? Saai! We raden je in tegenstelling tot andere vleesvervangers echt aan een goed recept te kiezen. Zo maak je op de goede manier kennis met tempeh, en pas je het zo in je dagelijkse kost.

Top 1: tempeh bowl

Allereerst maak je een marinade van knoflook, ketjap en de spaanse peper. Neem even de tijd om de het product in mooie stukken te snijden en leg deze dan ook in de marinade. Laat deze een nachtje lekker marineren. Pak een kaasschaaf en schaaf de komkommer in mooie dunne plakken.

Nu kan je de rijst even koken.

Pak je fijnste pan en bak de tempeh goed krokant aan. Haal deze vervolgens uit je pannetje en bak vervolgens de groenten aan.

Nu kan je de olie toevoegen aan de pan en de peultjes lekker wokken. Tip voeg hier ook wat van je marinade aan toe. De laatste stap is om de rijst in vier kommetjes te verdelen. Waarin je de gebakken eiwittenbom, de groenten en de komkommer kan draperen.

Bon appetit!

Top 2: Temparty!

Stap één is om de tempeh in kleine blokjes te snijden. Geef dan nu al je aandacht aan het maken van de marinade van ketjap, olie en hete tjak. Pak je limoen en knijp er fors in. Nu is het moment om de marinade goed te mengen. Voeg de blokjes aan de marinade toe en laat 1 uur marineren. Immers wat is tempeh zonder marinade? bar weinig!

Kook nu de rijst af. En snij de groenten alvorens deze gaar te koken. Tip doe dit beetgaar.

Nu kan je overgaan tot het rijgen van de de blokjes aan de stokjes. Zet deze aan met de gemarineerde tempeh als eerst. Vervolgens haal je de tempeh eruit als deze krokant gebakken is. Pak een wok en giet hier de overgebleven marinade in. Roer de paksoi kort. Meng de groenten hierdoor.

En klaar is kees, nu hoef je alleen nog de rijst te verdelen en de alles plus de groenten uit te serveren.