Skip to main content

Gezond eten hoeft niet te betekenen dat het niet lekker hoeft te zijn. Er zijn genoeg slimme manieren waarop je gezonder kunnen snacken. Zo hoef je geen vaarwel te zeggen tegen lekkere snacks en voorkom je dat je te snel aankomt en ongezond eet. Het is dan een slimme manier om gebruik te maken van een airfryer. Hier kun je op gezonde wijze jouw snacks in klaarmaken. Je hoeft, in tegenstelling tot een frituur, geen vet te gebruiken bij de bereiding van de snacks. Dit maakt iedere snack uit de airfryer al een gezondere optie.

Ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere én gezonde snacks uit de airfryer? Lees dan gauw verder voor drie gezonde recepten voor snacks uit de airfryer. Heb je trouwens nog geen airfryer? Bezoek dan zeker BesteAirfryer.com, dé website vol tips bij de aankoop van de beste airfryers op de markt!

Groentechips

groentenchips airfryerHeb je snel zin in iets lekkers en iets gezonds, maar heb je niets in huis? Ook dan kun je genieten van een lekkere zoute snack. Je kunt hiervoor groente gebruiken. Snij de groente naar keuze, bijvoorbeeld wortel of courgette, in dunne plakjes. Voeg hier wat zout aan toe en leg deze met een velletje bakpapier in de airfryer. Na een minuut of 15, afhankelijk van de bakstand, heb je heerlijke krokante chips van groente. Deze zijn bijzonder laag in calorieën en erg lekker. Je kunt eindeloos variëren met de groente voor een afwisselend bakje groentechips.

Bloemkool bites

Wil je iets lekkers om op te knabbelen bij een film, maar zonder dat je te vet of te zoek eet? Maak dan zelf hartige bloemkool bites uit de airfryer. Snij de bloemkool hiervoor in grove stukken en doe deze in een kom. Meng hierbij paprika poeder, knoflookpoeder, rozemarijn, peper en zout. Voeg een klein scheutje olijfolie aan toe en meng het geheel. Je kunt de bloemkool stukken met een vel bakpapier in de airfryer doen.

Afhankelijk van de grootte van de bloemkool stukken is de baktijd. Hou je van erg knapperige stukken? Dan moeten deze bloemkool stukken zeker minimaal 20 minuten in de airfryer voor een optimaal resultaat. Dit is een lekkere, gezonde en vegetarische snack voor jezelf, maar ook een perfecte optie voor een lekkere knabbel op een feestje. Wil je er iets speciaals van maken? Doe er wat vegetarische kipstukjes bij met dezelfde kruidenmix. Héérlijk!

The Essential Vegetarian Air Fryer Cookbook

75+ veggie favorites with a crispy twist—the definitive vegetarian air fryer cookbookJust because you’ve switched to a meat-free diet doesn’t mean you can’t enjoy deep-fried delicacies. You can still feast on fantastic fried food while staying healthy—The Essential...
€16,79

Havermout banaan muffins

Wist je dat je ook eenvoudig kunt bakken met een airfryer? Je kunt gezonde muffins maken op basis van havermout en banaan. Hiervoor twee bananen, voor 100 g havermout toe en kluts een ei. Mijn deze drie ingrediënten tot een egaal beslag en doe deze in cupcakevormpjes. Dankzij de zoetheid van de banaan hoef je geen extra suiker toe te voegen.

Je kunt zoveel muffins bakken als in de tray van de airfryer passen. Dit is niet alleen een lekkere snackoptie, ook kun je deze gezonde muffins ‘s avonds maken voor een gezond ontbijtje de volgende morgen.

bananen muffins airfryerGezonde vegetarische snacks & meer

Er is zoveel mogelijk met een airfryer. Je eet automatisch al gezonder, omdat je niet in vet hoeft te bakken. Je kunt daar nog een stapje boven op doen en extra gezonde snacks maken. Verras jouw vrienden eens met lekkere knapperige groenten chips of maak zelf bloemkool bites voor als snack tijdens de film. Het voordeel van de gezonde muffins is dat je deze in bulk kunt maken en kunt invriezen. Zo heb je altijd een lekkere en gezonde snack bij de hand. Welke van deze 3 gezonde snacks ga jij als eerste uitproberen?

The Essential Vegetarian Air Fryer Cookbook

75+ veggie favorites with a crispy twist—the definitive vegetarian air fryer cookbookJust because you’ve switched to a meat-free diet doesn’t mean you can’t enjoy deep-fried delicacies. You can still feast on fantastic fried food while staying healthy—The Essential...
€16,79

 

Hit enter to search or ESC to close