Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

1. Vegetarisch gehakt is geschikt voor

Iedereen kent de runde of kip-gehakt maar kennen jullie ook vegetarisch gehakt? Zelfde structuur dan normaal gehakt alleen dan voornamelijk van plantaardige ingrediënten gemaakt. Proef je verschil? Ja, nog steeds wel een klein beetje! Maar als ik zelf vegetarisch gehakt eet merk ik dat de kwaliteit steeds beter wordt. Als je wat duurde producten neemt zoals het rul gehakt van Garden Gourmet zijn de verschillen echt wel een stuk kleiner geworden. Waar is vegetarisch gehakt geschikt voor? Taco’s, pasta’s of lekker in de lasagne zijn enkele voorbeelden waarbij je kan kiezen voor jou Vega(n) gehakt.

1.1 Is vegetarisch gehakt gezond?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; vegetarisch gehakt is gezond. Zeker gezonder dan

(standaard) gehakt van de supermarkten. Dit heeft alles te maken met dat het product tegenwoordig weinig e-nummers bevat en voornamelijk op plantaardige producten is gebaseerd. Maar er zit wel veel zout in? Ja er zit meer zout in dan bij normaal gehakt, maar als jij een pasta maakt voeg je dan zelf ook niet altijd zout toe? Zout is een smaakversterker en hoort gewoon in de keuken thuis dus waar wacht je nog op probeer het vegetarische gehakt eens uit!

2. Goedkoopste gehakt als vleesvervanger

Wil je het goedkoopste vleesvervanger gehakt? Kijk dan eens bij de Albert Heijn naar het goedkoopste aanbod huismerk vleesvervangers.

verschillende soorten vegetarisch gehakt

Prima prijs voor een prima kwaliteit! Wil je toch liever een merk dan zijn opties als Vivera altijd een prima keus. Heb je wat meer te besteden of wil je echt sublieme vleesvervanger gehakt ervaring? Probeer dan eens de producten van De Vegetarische Slager uit. Nu weet je ook weer welke vegetarisch gehakt het goedkoopste is.

2.1 Top 5 lekkerste Vega(n) gehakt recepten

Oeii, altijd mijn favoriete gedeelte van het artikel! De Vega(n) recepten met gehakt. Of in dit geval veel vegetarisch rul gehakt en ja we doen niet de standaard pasta’s maar voegen er net nog een snufje zout bij.

Top 1: Vegagehakt schotel

Vrij weinig werk als je al je producten al gesneden koopt, maar met een gemiddelde bereidingstijd van 50 minuten sta je toch wel even in de keuken. Naja, met een lekker muziekje en een goed glas wijn erbij is dit natuurlijk ook zo om. Maar goed wat hebben we nodig? Vega of Vegan gehakt, ui, bonen en de rest lees je hier verder.

Top 2: Tacobowl het is hip en happening en ook nog eens lekker!

We pakken wat ongekookte quinoa, zongedroogde tomaatjes, teentje knoflook en 150 gram vegetarisch gehakt en zwarte bonen en gooien dat allemaal in een kom. Hahaha, ook hier lees je verder hoe je het recept maakt.

Top 3: Wraps met vegetarisch gehakt en guacamole

Guaca wat? Ja dat is dat groene spul wat je altijd bij je nacho’s krijgt. Terug naar het recept wat hebben we nodig? Cherrytomaatjes, mais, volkorenwraps, avocado’s en ja wederom rul gehakt.

Top 4: Vegetarisch wokschotel

Een van onze snelste recepten en dus binnen 20 minuten op tafel. De wokschotel wordt gevuld zilvervliesrijst, 400 gram Vega gehakt, 3 teentjes knoflook, rode ui, 2 eetlepels sojasaus, blokje groente bouillon en een spitskool in dunne reepjes. Lees hier verder hoe je het moet bereiden.

Top 5: Witlof schotel met vegetarisch gehakt

Bij ons een familierecept, maar voor veel mensen niet erg onbekend en met een 60 minuten op tafel en erg gezond. Wat heb je nodig? 3 a 4 stronkjes witlof, crème fraîche, geraspte kaas, kerriepoeder, peterselie en 150 gram Vega gehakt. Smakelijk!