Skip to main content

Het BBQ seizoen is nog maar net begonnen maar steeds meer mensen eten vegetarisch. BBQ’en staat er natuurlijk om bekend om de beste stukken vlees op de BBQ te leggen en daar zit je dan als vegetariër tussen je vrienden. Krijg je de ene vraag naar de andere vraag waarom je vegetariër bent etc etc. Veel vegetariërs ontwijken daarom ook BBQ’s bij andere, omdat ze altijd deze “stomme” vragen krijgen. Maar gelukkig zijn er nu oplossing om mee te eten met de carnivoren (vleeseters).

vegetarische bbq
vleesvervanger bbq
fruit vegan bbq

Wat is een oplossing voor een vegetarische BBQ?

Met de komst van vleesvervangers is het makkelijker om nu voor jou vegetarische gasten of vegan gasten met een kleine moeite toch een lekkere maaltijd aan te bieden. Je hebt tegenwoordig burgers, worstjes en andere gelijkwaardige producten welke speciaal gemaakt zijn om bereid te worden op de BBQ. Weet je nog niet wat jou vegetarische gasten lekker vinden? Tip: vraag het gewoon of ze zelf hun producten meenemen. Scheelt hoofdpijn voor beide!

 
€19,99
Bekijk
 
€20,99
Bekijk
 
€24,99
Bekijk
€10,99
Bekijk
€20,99
Bekijk
€17,95
Bekijk

De tips voor een vegetarische BBQ

Naast verschillende groeten zoals zoete aardappel, gepofte bieten en fruit zijn er verschillende vleesvervangers welke prima passen bij een vegetarische BBQ. Je kan kiezen voor kipstukjes aan een spies te rijgen, een lekker burger of kiezen voor vegetarische worstjes. In de meeste gevallen zijn de vegetarische kipschnitzels ook een prima oplossing om deze op je broodje te doen.

Vegetarische vis BBQ is een no go.

Er zijn nog weinig alternatieven voor vegetarische vis op een BBQ. Dus al wil je wat anders proberen dan vegetarische vleesvervangers zouden wij eerder gaan voor Tofu spiesen, gegrilde groeten of een lekkere maiskolf natuurlijk niet in de roomboter bereid maar olijvenolie. Als laatste tip eten veel vegetarische mensen wel kaas dus je kan ook een mini kaasfondue maken. Snij een klein brood door de helft en vul deze met verschillende kazen. Deksel erop en 10 minuten om een middel warme BBQ mee laten garen en je hebt een lekker alternatief voor vegetariër.

Vegetarische BBQ: Aanraders bij Bol.com

 
€19,99
Bekijk
 
€20,99
Bekijk
 
€24,99
Bekijk
€10,99
Bekijk
€20,99
Bekijk
€17,95
Bekijk
Hit enter to search or ESC to close