Skip to main content

Als je overgaat op vleesvervangers kopen kom je op dit moment in een walhalla terecht van verschillende keuzes en smaken. Dit was vroeger wel anders of je moest zelf erg creatief zijn met zelf maken van een vleesvervangers. Dus al wil je meer een Flexitarische leefstijl heb je geluk! Als we naar de vleesvervangers kijken kennen we eigenlijk 2 categorieën: Vegetarisch en Veganistisch in dit artikel leggen wij meer uit over de verschillende levensstijlen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vleesvervanger?

Vleesvervangers staan bekend om de verschillende ingrediënten die gebruikt worden. De meest voorkomende zijn soja, peulvruchten of jackfruit. Soja en peulvruchten kennen natuurlijk hun allergieën. Dit is natuurlijk iets war je rekening mee moeten houden als je aankoop doet. Voor Jackfruit zijn op dit moment weinig gevallen bekend. Andere keuze die je vaak moet maken of je een Vegan of Vega vleesvervanger wil consumeren. Hiervoor hebben wij een speciale selectie gemaakt tussen in onze producten.

Waar kan je vleesvervangers kopen?

Op dit moment zijn er 4 grote supermarkten waar je vleesvervangers kan kopen. Maar ook bij steeds meer speciaalzaken kan je vleesvervangers kopen of zijn er leuke concepten waarbij je je vegetarische vlees kan kopen. Waar je op dit moment het beste je vleesvervanger kan kopen is:

  • Albert Heijn (AH); Momenteel 160 vegetarische vleesvervangers en geven aan dat dit jaar het assortiment verder uit te breiden. Dit heeft natuurlijk alles te maken dat er steeds meer mensen vleesvervangers eten. Ook biedt de AH het grootste aanbod A-merken.
  • Coop; Wat minder producten dan de AH maar voegt elke maand ook steeds meer A-merken toe aan het assortiment.
  • PLUS; Is al maanden bezig om steeds meer producten aan te bieden. De Blue Butcher is echt een aanrader en alleen bij de PLUS te koop.
  • Jumbo; Met de Jumbo Veggie-chef heeft Jumbo in combinatie met de bekende A-merken het tweede grootste vegetarische vleesvervangers aanbod.

Slotwoord

Als je dus overweegt om minder vlees te eten zijn er tegenwoordig veel opties mogelijk. De verschillende winkels die vleesvervangers aanbieden hebben ook deze verschuiving in vraag en aanbod gezien. Daarnaast zijn er hele lekkere vleesvervangers die je kan kopen welke eigenlijk helemaal geen vleesvervanger willen zijn maar gewoon vegetarische kaassoufflé zijn zoals de Vivera Kaasschnitzel.

Heb je vragen over vleesvervangers kopen? Kan je altijd ons berichtje sturen.

Hit enter to search or ESC to close