Skip to main content

De markt voor vleesvervangers blijft maar stijgen en in de supermarkten blijft het aanbod aan vleesvervangers groeien. Dat is uiteraard goed nieuws.

Wij gaan deze nieuwe vleesvervangers uitgebreid testen op het gebied van smaak, eigenschappen en voedingswaarden.

De bedoeling daarvan is dat jij niet meer verdwaald in de jungle van de oneindige mogelijkheden in de schappen van de supermarkt en jij eenvoudiger je keuze kunt maken. Vandaag hebben we de Krokante Schnitzels van Vivera voor jou getest.

 

Vivera Krokante Schnitzels

Het feit dat steeds meer Nederlanders overstappen op vleesvervangers is door supermarktketen Albert Heijn aangegrepen om hun vegaschap uit te breiden met maar liefst 50 nieuwe producten.

Een van de aangekondigde parels uit deze nieuwe producten is de Krokante Schnitzel van Vivera. Maar, is het echt een parel en komt deze schnitzel daadwerkelijk in de buurt van het traditionele stukje vlees?

Wij waren nieuwsgierig en hebben het getest.

Structuur en smaak

Op de verpakking staan de instructies over hoe je de Krokante Schnitzel in de pan kunt bereiden.

Dat hebben gedaan, precies volgens deze instructies. In combinatie met een heerlijke, frisse salade zou de schnitzel echt goed tot z’n recht komen, dus zo hebben wij hem ook gegeten.

De Krokante Schnitzel blijkt inderdaad qua structuur behoorlijk in de buurt te komen van de echte schnitzel. Bij het bakken volgens de instructies werd de buitenkant van de schnitzel lekker krokant en de binnenkant bleef stevig, heerlijk was dat!

De Krokante Schnitzel lijkt qua smaak het meest op een kipschnitzel. Een klein minpuntje: volgens de verpakking zou de bereidingstijd in de pan ongeveer 6 minuten zijn, maar dat zou ietsje langer mogen op een middelhoog vuur.

Voedingswaarden

Het aantal calorieën van de Krokante Schnitzel zijn aan de hoge kant: 203 kcal per 100 gram.

Daarnaast bevat de Krokante Schnitzel 1,4 g zout, dat is meer dan de aanbevolen grens van 1,1 g.

In de schnitzel zitten verder 1,4 g suiker, 0,8 g verzadigd vet, 14 g eiwit en 5 g vezels en dat is niet slechts. Ook bevat het ijzer en vitamine B12.

Ingrediënten

De Vivera Krokante Schnitzel is gemaakt van 65% gerehydrateerd soja-eiwit en tarwe-eiwit, cornflakes (maïs, suiker, zout, gerstemoutextract), zonnebloemolie, water, tarwezetmeel, azijn, verdikkingsmiddel (methylcellulose), tarwebloem, natuurlijke aroma’s, zeezout, kruidenen specerijen, aardappelvezels, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, maïszetmeel, maltodextrine, ijzer en vitamine B12.

Plantaardig

Voor de veganisten is het belangrijk dat de Vivera Krokante Schnitzel 100% plantaardig is. In de schnitzel zitten glutenbevattende granen, haver en tarwe. Dat maakt deze schnitzel dus niet geschikt voor mensen met een glutenallergie.

De Vivera Krokante Schnitzel is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,69.

Al met al hebben wij de Vivera Krokante Schnitzel gewaardeerd met een 8,5!

Hit enter to search or ESC to close