Skip to main content

Tegenwoordig bestaan er al heel veel vleesvervangers. Sinds kort is er geheel iets nieuws op de Nederlandse markt, namelijk plantaardig vlees in poedervorm.

Deze poeders zijn niet alleen lekker, maar dragen ook bij aan een gezonde en duurzame levensstijl.

Het poeder van de Duitse startup Greenforce is al eventjes in Duitsland verkrijgbaar, maar nu dus ook in Nederland. In Duitsland ligt het al overal in de supermarkten en bij horecaketens.

Deze vleesvervangers bestaan uit erwteneiwit en diverse soorten specerijen. Het bevat geen soja.

plantaardig vlees in poedervorm

Plantaardige vleesvervangers

Op dit moment zijn er vijf verschillende soorten plantaardige vleesvervangers verkrijgbaar, namelijk schnitzel, burger, gehaktbal, gehakt en zweedse balletjes.

De bereiding is echt heel simpel: voeg een beetje water toe, en de basis is al klaar. Vervolgens kun je ermee doen wat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld de gehaktmix kneden tot een burger.

Of je kneed de schnitzel variant tot balletjes en die doe je vervolgens door je tomatensoep. Vroeger heb je waarschijnlijk geleerd om niet met je eten te spelen, maar dat is hier juist wel de bedoeling. Experimenten en proberen is hier juist wel de bedoeling!

De Duitse startup vindt Nederland een belangrijke markt voor hun plantaardige producten. Nederland is in Europa koploper als het gaat om het consumeren van vleesvervangers. Freenforce wil daarom graag de Easy Mixen introduceren op de Nederlandse markt.

Het gemak van plantaardig vlees in poedervorm

De mixen bestaan uit hoogwaardige erwteneiwitten, aangevuld met een mix van specerijen. Je hoeft alleen water toe te voegen om een burger of gehaktbal te vormen.

De producten zijn eenvoudig, naar eigen inzicht, op smaak te brengen. De verpakking is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, is hersluitbaar en gemakkelijk te bewaren.

Je gebruikt alleen wat je nodig hebt en het resterende poeder bewaar je gewoon in de kast voor de volgende keer. Je hoeft het niet gekoeld te bewaren. Dat is zeer handig als je bijvoorbeeld alleen een wrap wilt maken voor de lunch.

Innovatie

Greenforce is van mening dat de innovatie, waar maar liefst acht jaar aan gewerkt is, kan worden gezien als meest duurzame plantaardige vlees ter wereld.

Bij de ontwikkeling is gekeken naar hoe en welke plantaardige eiwitten de prestaties van topsporters positief beïnvloeden. Daarnaast moest het alternatief voor dieren natuurlijk wel smakelijk zijn.

Na de lancering is het product nog verder verfijnd, zodat de smaak vrijwel niet van vlees te onderscheiden is. De fabrikant meent dat hun product de voedingsindustrie gaat veranderen.

Hit enter to search or ESC to close