Skip to main content

Unox breidt vleesvervangers steeds verder uit

Unox maakt al al geruime tijd gebruik van vleesvervangers als avocado’s, mango’s, dadels, bananen, rode bieten, suikermaïs en diverse slasoorten.

De zoektocht naar nieuwe vleesvervangers gaat steeds maar door. Unox heeft hun assortiment nu uitgebreid en ook jackfruit als vleesvervanger toegevoegd. Dat blijkt een groot succes.

Deze jackfruit pas precies in het steeds verder uitbreidend aanbod van Unox en past ook helemaal bij de trend van heden ten dage.

De vraag naar plantaardige producten zit nog steeds enorm in de lift.

Met dit veelzijdige product sluit de worsten- en erwtensoepfabrikant daar perfect op aan. Bijvoorbeeld ook op deze recepten.

Jackfruit als vleesvervanger

Jackfruit komt van oorsprong uit India en is een grote vrucht van een snelgroeiende boom.

Deze jackfruit kan op twee manieren worden gegeten, namelijk rijp (geel) of jong (onrijp en nog groen). Als de jackfruit rijp is, smaakt deze zoet.

Is de jackfruit nog jong en groen, dan smaakt deze neutraal en heeft een vlezige structuur. Doordat deze andere smaken makkelijk opneemt, kun je de jackfruit lekker kruiden.

Doordat de textuur veel wegheeft van vlees, wordt het vaak toegepast als vleesvervanger. Pulled jackfruit is daarbij de vervanger van het draadjesvlees.

Gezonde vleesvervangers

Indien er geen suiker of zout wordt toegevoegd, is jackfruit gezond.

Er zitten weinig calorieën in en het bevat weinig vezels. Bovendien zit een een beetje vitamine C en vitamine B6 in.

Omdat er veel minder ijzer en eiwit in zit dan in vlees en geen vitamine B12 bevat, kan het echter niet als volwaardige vleesvervanger dienen, ondanks de draderige structuur.

Unox maakt van andere ingrediënten met de juiste voedingswaarden tezamen met de jackfruit toch heerlijke maaltijden waar je volop en gezond van kunt genieten.

Onbeperkte toepassingsmogelijkheden

De fabrikant maakt van jackfruit, door de juicy smaak en de bite van vlees, de allerlekkerste vegetarische gerechten.

Doordat jackfruit, zoals eerder genoemd, makkelijk andere smaken opneemt, zijn de toepassingsmogelijkheden vrijwel onbeperkt. Er worden bijvoorbeeld heerlijke vegetarische worstenbroodjes, hamburgers en BBQ burgers van gemaakt.

Unox breidt hiermee de vleesvervangers steeds verder uit. Naturel jackfruit wordt zelfs toegepast om een overheerlijke saté van te maken waar zelfs de grootste criticasters enthousiast van worden als ze die proeven.

Grote toekomst

Op deze manier zijn de vegan producten van Unox niet alleen heel lekker, maar zijn ze bovendien gezond en zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels.

En niet het minst belangrijke: ze zijn 100% soja vrij. De fabrikant verwacht van deze plantaardige alternatieven voor een vlees een hele grote toekomst.

Vooral in Nederland, nog altijd koploper in Europa op het gebied van vegetarisch eten.

Hit enter to search or ESC to close