Skip to main content

Unox breidt vleesvervangers steeds verder uit

Rookworst- en soepmaker Unox, dochtermerk van Unilever, zet in op de toekomst en wil zijn aanbod vleesvervangers binnen een paar jaar verdubbelen.

Unox werkt daarmee aan het toekomstbestendig maken van zijn assortiment en daarmee ook aan de toekomst van de Hollandse pot.

Ze willen dit bereiken door steeds minder dierlijk vlees te gebruiken en steeds meer vleesvervangers, zoals groente en peulvruchten, toe te voegen.

Daarnaast komen er meer vegetarische soepen in het assortiment.

Meer vleesvervangers

Nederlanders zijn steeds meer geneigd om vleesvervangers in hun winkelkarretje te leggen.

Om het de Nederlanders nog gemakkelijker te maken wil Unox steeds minder dierlijk vlees gaan gebruiken. Daarom gaat Unox deze geleidelijk aan steeds meer vervangen.

Hierdoor wordt er minder dierlijk vlees gegeten en het vlees dat wél gegeten wordt is afkomstig van dieren die een beter leven hebben gehad.

Wereldwijd wordt er ook steeds minder vlees en steeds meer vleesvervangers gegeten. Nederland is daarbij koploper. Ook fastfoodketens gaan steeds meer over op plantaardige alternatieven.

Al eerder kondigde Unilever aan dat ze de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten willen verhogen. De plannen van Unox sluiten aan bij deze strategische keuze van Unilever.

Zo wordt ook dochtermerk De Vegetarische Slager steeds meer gepromoot en komen er meer veganistische varianten voor onder andere Hellmann’s mayonaise en Magnum- en Ben & Jerry’s ijsjes.

Verdubbeling vleesvervangers

Unox wil in 2025 het aanbod van vleesvervangers hebben verdubbeld. Bovendien wil het bedrijf het percentage vegetarische soepen uitbreiden van 42% naar 60%.

Het uiteindelijke doel is om Nederlanders op weg te helpen naar een eetpatroon met een 50/50 balans tussen dierlijke en plantaardige eiwitten. Dat is beter voor zowel mens, dier als voor de planeet. Op dit moment ligt die verhouding rond de 61/39.

Hollandse pot moet blijven

Unox wil dat de Hollandse pot blijft, ook in de toekomst. Tijden veranderen, maar onze iconische gerechten zoals erwtensoep en stamppotten moeten we blijven koesteren.

Unox wil ervoor zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze echt Hollandse gerechten. Hierdoor worden alle producten getoetst aan de criteria ‘beter, minder en geen vlees’ en ‘meer groente’.

Plantaardiger eten

Unox staat voor heerlijke, voedzame eenvoud. Met deze veranderingen wil het bedrijf dit zo houden en zet men in op de toekomst.

Hierdoor kan de consument ook in de toekomst genieten van een heerlijk bord stamppot of een kom soep. Een plantaardiger voedingspatroon gaat hand-in-hand met het eten van meer vleesvervangers zoals groenten en peulvruchten.

Hit enter to search or ESC to close