Skip to main content

Nederland is nog altijd Europees koploper als het gaat om het eten van vleesvervangers. Het aanbod in de supermarkten blijft maar groeien en dat is natuurlijk een goed teken.

Reden te meer waarom wij regelmatig vleesvervangers testen op smaak, eigenschappen en voedingswaarden. We hopen dat jij hiermee nooit meer hoeft te twijfelen in de supermarkt met al die keuzes. Vandaag testen we The Beyond Burger van Beyond Meat.

Beyond Meat Beyond Burger

Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 2009 door Ethan Brown en is gevestigd in Los Angeles. Het bedrijf, dat veganistische vleesvervangers op de markt brengt, heeft de afgelopen tijd veel media-aandacht gekregen dankzij hun succesvolle Beyond Burger.

De Beyond Burger zou de burger zijn die alle bestaande vleesvervangers zou overtreffen. In het begin was deze burger alleen in een handjevol restaurants verkrijgbaar, maar sinds kort is het ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. Reden temeer om deze populaire burger aan een test te onderwerpen.

Structuur en smaak

We waren natuur zeer nieuwsgierig naar deze burger, zeker na alle lovende media-aandacht die de Beyond Burger heeft gekregen. Zodra je de verpakking opent komt de welbekende en herkenbare vleeslucht je direct tegemoet.

Er zitten twee burgers in de verpakking, die nogal vochtig ogen en niet al te stevig lijken te zijn. Dat laatste blijkt inderdaad het geval. Je moet ontzettend oppassen als je wilt voorkomen dat er voor het bakken al een stuk afbreekt.

Als ze eenmaal in de pan liggen, dan gaat het bakken redelijk goed. Binnen enkele minuten hebben de burgers een mooi krokant randje. De Beyond Burger staat erom bekend dat deze net als een echte burger zou ‘bloeden’, maar dat bleek niet het geval. Althans niet tijdens onze test.

Wel kwam er tijdens het bakken ontzettend veel olie uit de burger.

Daarnaast vielen nog een aantal andere dingen op tijdens het testen van de Beyond Meat Beyond Burger. Om te beginnen oogde de burger nogal grauw.

Bovendien ging het snijden niet echt heel soepel en liet de burger een vezel of vlokachtige structuur zien. Tot zover is het dus allemaal nog niet echt bijzonder, maar toen kwam het proeven!

Direct bij de eerste hap proef je dat deze burger echt naar vlees smaakt! Het heeft een lekker rokerige smaak die het meest op die van tartaar lijkt. De burger is wel redelijk zoutig.

Tijdens het eten proef je duidelijk de ‘vlokken’ in de structuur van de Beyond Burger. Wij vonden dat geen probleem, maar het blijkt niet door iedereen evenzeer gewaardeerd te worden. Deze burger is heerlijk op een broodje of bij je aardappelen met groente.

Beyond Meat BurgerVoedingswaarden

Het aantal calorieën van de Krokante Schnitzel zijn aan de hoge kant: 203 kcal per 100 gram.

Daarnaast bevat de Krokante Schnitzel 1,4 g zout, dat is meer dan de aanbevolen grens van 1,1 g.

In de schnitzel zitten verder 1,4 g suiker, 0,8 g verzadigd vet, 14 g eiwit en 5 g vezels en dat is niet slechts. Ook bevat het ijzer en vitamine B12.

Ingrediënten

The Beyond Burger bestaat uit de volgende ingrediënten: erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatoren: cellulose, methylcellulose, arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, antioxidanten; ascorbinezuur, azijnzuur, kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat.

Plantaardig

Voor de veganisten is het belangrijk dat de Vivera Krokante Schnitzel 100% plantaardig is. In de schnitzel zitten glutenbevattende granen, haver en tarwe. Dat maakt deze schnitzel dus niet geschikt voor mensen met een glutenallergie.

De Vivera Krokante Schnitzel is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,69.

Al met al hebben wij de Vivera Krokante Schnitzel gewaardeerd met een 8,5!

Hit enter to search or ESC to close