Skip to main content

Seitan is een onbekend, maar eiwitrijk en veelzijdig ingrediënt

Seitan is een eiwitrijke vleesvervanger die mensen gebruiken voor het maken van heerlijke vegetarische recepten. Het is een mix van tarwemeel en water die bedacht is door de Japanners. Zij maken dit al jaren, maar we zien dit ook steeds meer voorkomen in de Nederlandse vegetarische keuken. Het product zelf is heerlijk en voelt als het ware vlezig aan in de mond. Let wel op dat je het niet te lang op laat staan want hier kan het taai van worden. Dit product wordt verkocht bij de natuurwinkels en biologische supermarkt. Het beste kun je dit gerecht kort bakken zodat je die lekker vlezig smaak kunt behouden.

De positieve effecten van veel eiwitten

Seitan is een vegetarisch gerecht wat vooral goed is voor de ouderen onder ons. Veel ouderen hebben namelijk behoefte aan een eiwitrijk gerecht. Eiwitten zorgen er tevens voor dat je sneller een vol gevoel hebt. Afhankelijk van het aantal calorieën dat je op een dag eet kan dit ervoor zorgen dat je afvalt. Daarnaast leveren ze ook vele malen meer energie waardoor je jezelf ook beter in je vel gaat voelen. Tevens heeft het ook positieve effecten op de weerstand. Ook zorgt het voor een betere spiermassa waardoor de kans op breuken en kneuzingen een stuk minder wordt.

Wat kun je maken met Seitan?

Het populairste gerecht met Seitan is pasta. Je voegt het pas 10 minuten voordat de saus klaar is toe. Het is wel lekker om het even rondom bruin te bakken in een andere pan. Zo heb je een lekker bite en natuurlijk een mooie kleur. Daarnaast zijn er ook mensen die hier een vegetarische steak tartaar van maken. Ook kun je dit toevoegen aan een boboti met abrikozen en banaan. Het internet staat vol met heerlijke recepten hiervoor.

seitan

Hit enter to search or ESC to close