Skip to main content

De Vega burger duurzamer dan kip?

De Vega burger kan duurzamer gemaakt worden als de kip, maar dit is lang niet altijd het geval. In de meeste gevallen is er voor de productie wel minder land nodig waardoor de CO2 uitstoot ook weer lager kan zijn. Echter worden er ook ingrediënten aan toegevoegd die lang niet zo duurzaam zijn. Bij het productieproces gaat het dan ook vaak fout. Wanneer er zuivel wordt gebruikt in de vleesvervanger dan wordt deze automatisch minder duurzaam. De impact op het klimaat is net zo groot als die van varkens. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een kippen eiwit om een lekkere smaak en goede structuur in de vleesvervanger te krijgen. Hiervoor zijn heel veel eieren nodig om dit te maken waardoor je weer te maken krijgt met de broeikaseffecten van de kippen. Je zou het kunnen vervangen door een plantaardig ingrediënt als je jouw vlees echt duurzaam wil maken.

vega burgersWaarom kiezen mensen voor de Vega burger?

Vandaag de dag is de Vega burger niet meer aan te slepen. Vroeger werden vleesvervangers enkel van tofu gemaakt, maar vandaag de dag zijn er steeds meer mogelijkheden. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gekozen voor groente burgers. Deze bevatten dan ook nog eens veel vitamine en op deze manier krijgt iedereen ook wat meer groenten. Voor de gezondheid is het vervangen van vlees door groente naar verwachting vele malen beter. Echter kun je ook weer lezen in de schijf van life dat je supplementen nodig hebt. Tevens zijn er mensen die niet dagelijks vegetarisch willen eten en enkel voor de afwisseling deze burger eten. Ook dat moet kunnen want iedere stap is er een!

Wat zijn de voordelen van vleesvervangers?

Het eten van een Vega burger of andere vleesvervanger kan ervoor zorgen dat het dierenleed een stuk minder wordt. Staar je hier echter niet blind op want er blijven altijd ingrediënten in de vleesvervangers zitten waarvoor dierlijke producten worden gebruikt. Een voorbeeld is de eieren van de kip die super veel nodig zijn voor het maken van het eiwit. De kip lijd als het ware niet in de vorm van slachten, maar het kan wel voorkomen dat ze zichzelf niet makkelijk rond kunnen bewegen in de ruimte. Het is dus niet vanzelfsprekend dat vegetarische gerechten duurzamer zijn. Je zou voordat je dit gaat kopen op het internet kunnen nalezen. Zo weet je precies wat erin zit en wat ervoor moet gebeuren om dit product te krijgen.

Dit zijn de smaken van een Vega burger

De Vega burger is te krijgen in diverse smaken en texturen. Zo heeft de Jumbo een variant die qua beleving het meeste op de burger lijkt, maar de smaak hiervan is weer totaal anders. De burger van Garden Gourmet heeft zowel de smaak als de beleving en wordt door de meeste mensen dan ook aangeraden als vleesvervanger. Mensen die nog nooit vegetarisch hebben gegeten proeven het verschil bijna niet. Dan heb je ook nog die van de Lidl alleen deze smaakt totaal anders als de hierboven beschreven burgers.

Hit enter to search or ESC to close