Skip to main content

Vleesvervangers zijn de ideale manier om een vegetarische levensstijl te ontwikkelen. Maar sommige mensen gaan nog een stapje verder en streven naar een vegan* levensstijl. Ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere en makkelijke vegan recepten? Wij hebben er een paar voor je uitgezocht.

*Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het volledig vermijden van het gebruik van dieren. Veganisten zijn tegen elke vorm van wreedheid tegenover dieren. Bron: Wikipedia

Alle begin is moeilijk

Als beginnende vegetariër zijn vleesvervangers een mooie uitkomst. Je hoeft niet al je basis recepten de deur uit te doen, maar kan eenvoudig het vlees vervangen door vega vleesvervangers. De structuur en smaak zijn enigszins herkenbaar, waardoor je als vleeseter soms het verschil niet eens proeft.

Goede vleesvervangers herken je aan de ingrediëntenlijst. Door deze even te bestuderen zal je ontdekken dat sommige veel rommel bevatten als suiker en ander verdikkingsmiddelen.

 

Vegan levensstijl

Ben je als vegetariër op zoek naar een volgende stap en wil je vegan recepten gaan uitproberen? De meeste vleesvervangers zijn niet vegan, omdat er bijvoorbeeld eieren of zuivel in verwerkt is. De vleesvervangers van Koolen en De Vegetarische Slager bevatten over het algemeen de minste rommel. Maar we helpen je graag op weg naar een nog groener alternatief; vegan recepten.

 

Een makkelijke vegan start

Omdat we heel goed begrijpen dat 100% vegan recepten niet eenvoudig zijn, hebben we een paar van onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Zo hebben we een heerlijke en makkelijk vegan bananenbrood, groene smootie en broccolisoep gevonden. Gemaakt door de duurzame Sammy Ray.

Vegan Bananenbrood

Een van de makkelijkste recepten die er bestaat, maar wel eentje om trots op te zijn. Bij veel feestjes staat dit bananenbrood bij ons op tafel. Bijna iedereen kan de warme smaken hiervan waarderen. En dat hij ook nog eens makkelijk te maken is, is natuurlijk een groot voordeel. Je kan lekker variëren in de aanvulling van ingrediënten. Wij houden enorm van diverse noten, dus die gaan er ook in grote getalen in. Mix en match zoals jij hem lekker vindt. Sammy Ray legt gelukkig de recepten makkelijk uit, het kan bijna niet fout gaan!

Bekijk het recept Vegan Bananenbrood.

 

Vegan Groene Boost Smootie

Ook dit is weer zo’n makkelijk recept. En ideaal voor de wat warmere zomerdagen. Een lekker verkoelend drankje, maar dan boordevol met goede vitamines. Met een blender en alle ingrediënten heb je binnen een handomdraai een lekker resultaat. Wij gebruiken deze ook vaak om een lekkere vitamineshot binnen te krijgen.

Bekijk het recept Groene Boost Smootie.

 

Vegan Broccolisoep

Deze broccolisoep is een recept die wij vaak gebruiken wanneer we restjes groenten over hebben. Eigenlijk had hier net zo goed courgette soep of bonensoep kunnen staan. Het gaat er namelijk om dat je heel eenvoudig van je restjes groenten in een handomdraai een lekkere soep kunt maken. En vooral erg lekker op de wat koudere dagen. De romige structuur is zijdezacht en goed vullend!

Bekijk het recept Vegan Broccolisoep.

 

Wat zijn jouw favorieten vegan recepten? Deel ze hieronder in de reacties!

Hit enter to search or ESC to close